Náhledový obrázek článku Nová sada MSI periférií

Nová sada MSI periférií

Profilový obrázek uživatele Lukáš Jump Vobecký Lukáš "Jump" Vobecký
30. 10. 2020, 10:00 | Hardware

Před pár dny nám přišla do Nestu zajímavá zásilka z MSI. Obyčejná hnědá krabice v sobě ukrývala elegantní balení čtyř nových produktů v černobílém designu. Po lehkém týmovém přetahování, kdo příslušenství otestuje, se mi podařilo získat sadu pro sebe a s dychtivým očekávání jsem se těšil na rozbalování.

Už úvodní setkání s balením jednotlivých věcí mě potěšilo. Vzhledem k tomu, že různých periférií mi rukou prošlo v rámci našich eventů značné množství, oceňuji praktičnost balení. Manipulace s myší neuvěřitelně snadná a spolu s krabicí na klávesnici oceňuji pevný materiál, kdy i milovníci vystavených obalů se nemusí být jejich poškození. Překvapení skrývala krabice od sluchátek, protože uvnitř se nacházelo masivní a pevné pouzdro na sluchátka, rozhodně super utilitka.

Klávesnice

Herní klávesnice MSI VIGOR GK20 s cenou pod 1.000 Kč patří mezi dostupnější klávesnice. O to více potěší její funkce, kde se MSI v některých směrech poučilo oproti předchozímu modelu GK30. Za zmínku stojí funkce Anti-ghosting, která umožňuje stisk až 12 kláves najednou. Klávesnice je odolná proti stříkající vodě, což značně zlepšuje její čištění. Obsahuje membránové spínače a svou hlučností při stisku kláves zapadá do střední kategorie. Barevné podsvícení je decentní, nepůsobí nijak rušivým dojmem.

Co mi osobně, jako člověku často píšícímu, nevyhovuje, je malý levý shift. Při koupi si na toto dejte určitě pozor, řada domácích obchodů v obrázcích používá klávesnici s anglickou lokalizací, kde je levý shift široký. Ta česká má bohužel shift malý. Podobně je pak na tom hlavní Enter.

Při používání klávesnice dochází velmi rychle k viditelné stopě po prstech. Pokud nemáte prsty suché a čisté, začínají vznikat otisky, které pak vzhled klávesnice snižují. 

Plusy:

  • design
  • 12klávesový anti-ghosting

Mínusy:

  • malý levý shift

Klávesnice MSI Vigor GK20

Myš

Myš je v herním světě nejdůležitější z herních periférií. Její tvar a fungování jsou velmi klíčové a na rozdíl od zbylého příslušenství je u ní velmi silně doporučován osobní vyzkoušení či porovnání s myší, kterou jsme zvyklí používat.

Při mém osobním používání modelu MSI CLUTCH GM20 ELITE mohu spokojeně říci, že mi myš opravdu sedla. Její tvar mi do ruky skvěle zapadl a při jejím používání (pohyb i klikání) jsem nepociťoval jedinou obtíž. Oceňuji i boční tlačítka, která jsou svým umístěním přirozená a lehká na stisk. Podložku na palec beru již jako příjemný doplněk. Podobně jako u klávesnice, je její podsvícení spíše decentní a nemusíme se tak bát přehřívání myši.

Co bych u myši naopak vytknul, je její kabel, který by určitě mohl být kvalitnější.

Plusy:

  • prakticky umístěná postranní tlačítka

Mínusy:

  • kabel by mohl být kvalitnější

Kombo klávesnice MSI Vigor GK20 s myší MSI CLUTCH GM20 ELITE

Sluchátka

Sluchátka MSI Immerse GH61 rozhodně vyhrála moment překvapení. Pevné pouzdro po otevření působilo velmi bytelným dojmem a já jsem se s nedočkavostí pustil do zapojení sluchátek. Po chvilkovém testování jsem narazil na první problém. I když sluchátka váží pouze 300 g, při klasickém nasazení mě začala tlačit svou vahou do hlavy, i když má v horní části měkké polstrování. Řešením bylo posunout sluchátka na hlavě tak, aby horní část byla více vepředu a tlak tak skončil. Jedná se o subjektivní pocit, který může být u každého jiný. Přívodní kabel zakončený jackem je dlouhý pouze 1 metr, balení ale obsahuje následnou USB redukci (s ovládáním hlasitosti, mikrofonu a přepínáním 7.1 zvuku), která už kabel k počítači dostatečně prodlužuje.

Zvukové si nemohu rozhodně stěžovat. Prostorový 7.1 zvuk byl skvělý a oblíbenou hudbu jsem si vyloženě vychutnal. Při nasazení sluchátka tlumí okolní zvuky jen lehce, při poslechu pak už své okolí vnímat přestanete. Rozhodně nezapomeňte na nainstalování softwaru NAHIMIC.

Co musím ocenit, je velmi dobře zpracovaný mikrofon. Jednak je zasouvací a po vysunutí je dobře ohybatelný a dá se bez problémů dostat mimo dosah.

Poslední bod, který rozhodně stojí za zmínku, jsou výměnné náušníky, kdy v balení můžete kromě defaultních kožených najít i látkové.

Cenově se sluchátka dají nyní sehnat za 2.500 Kč, což je řadí do vyšší kategorie, cenu si ale dle mého zaslouží.

Plusy:

  • luxusní design
  • zvuk
  • mikrofon
  • výměnné náušníky

Mínusy:

  • možný nepříjemný tlak při klasickém posazení na hlavě

Sluchátka MSI Immerse GH61

Stojan na sluchátka

Bonusovým doplňkem celé sady je stojan na sluchátka s označením HS01. Stojánek vyrobený z pevného hliníku s pogumovanou základnou je i díky své váze velmi stabilní. Skvěle doplňuje celou sadu a navíc obsahuje podstavec na umístění telefonu. Milovníci osvětlení mohou pak podstavec zapojit pomocí USB do počítače. Po připojení se z obyčejného podstavce stane rázem bezdrátová Qi nabíječka pro mobilní telefony s výkonem až 15 W. Stavu nabíjení se pak přizpůsobuje svit podstavce.

Plusy:

  • váha
  • design
  • bezdrátová Qi nabíječka

Mínusy:

  • -

MSI sluchátka IMMERSE GH61 a stojan HS01

Hodnocení článku:

Načítám diskuzi...